yeezy350find
PK-Lehti
PE
21.9.2018
P�iv�n s��
Ankkuri
 

5.10.2017 00:00

Glamouria ja rajojen rikkomista

VALOKUVIA Marika Kiviharju haluaa provosoida.

–Haluan kuviini provosoivaa otetta ja rajojen rikkomista. Glamouria ja eroottistakin meininkiä niistä löytyy. Haluan myös, että kuvillani on katsojia, helsinkiläinen valokuvaaja Marika Kiviharju toteaa.
Hänen työnsä jälkeen voi tutustua lokakuun ajan Kotkan Valokuvakeskuksen Sensuroimaton-nimisessä näyttelyssä. Pääroolissa ovat kiusoittelevasti pukeutuneet tai lähes alastomat naishahmot kaikkea muuta kuin tavallisissa ympäristöissä. Osa kuvista pohjautuu muutama vuosi sitten ilmestyneeseen Kiviharjun ja Ilkka Pernun yhteiseen kirjaan Alaston totuus. Teoksessa useat julkisuuden henkilöt kuten Jörn Donner, Helena Lindgren, Juha Veijonen ja Danita Westphal riisuutuvat kameran edessä ja paljastavat tekstissä tuntojaan.

Kaikki Kotkassa nähtävät kuvat ovat mustavalkoisia. Kiviharju kertookin ihailevansa saksalaissyntyistä, USA:ssa vaikuttanut Helmut Newtonia. Vuonna 2004 kuollut Newton on kuuluisa eroottisista mustavalkoisista muotikuvista, joissa naiset esiintyivät provokatiivisissa tilanteissa ja asennoissa.
Kiviharjukin on vienyt kuvattavansa milloin tavaratalon hissin ovelle, Helsingin keskustan arvotalojen rappukäytävään tai tallinnalaisen hotellin sisäänkäynnille.
–Välillä on toimittava todella nopeasti. Jos kuvaamme vaikkapa Espalla, alkaa puhelin pian soida. Kysellään, mitä kuvaat.

Lahden muotoilu- ja taideinstituutista vuonna 2005 valokuvaajaksi valmistunut Kiviharju on tehnyt myös lehtikuvaajan töitä. Nykyisin leipä irtoaa pääosin oman studion avulla. Ihmiset haluavat ammattikuvaajan kuvattavaksi. Jotkut haluavat sonnustautua pinup-malleiksi, jotkut hankkivat kuvia vaikkapa polttarit mielessä. Myös pariskuntia käy studiossa ikuistettavina. Muutamat Kotkankin näyttelyn kuvista ovat asiakaskuvia.
Kiviharju kertoo pyrkivänsä aina ensin juttelemaan rauhassa kuvattavan kanssa. Näin kuvista tulee heidän itsensä näköisiä.
–Minulla on myös muutama luottomalli, joiden kanssa teen töitä. Heidän kanssaan on helppo työskennellä.

Sensuroimaton-näyttely 31. lokakuuta saakka Kotkan Valokuvakeskuksessa (Vuorelankulma 2). Tiloissa pidetään myös pari työpajaa, jolloin harrastajat pääsevät  Marika Kiviharjun opastuksella kuvaamaan malleja.
Lue uusin numero Ilmoita tekstarilla Lisää uutiskuva Ilmoita tehokkaammin
Mediakorttiin on tiivistetty kaikki ilmoitusasiakkaan tarvitsema tieto seikkaperäisesti. Mediakortista löytyvät myös jakelulevikkiä ja yhteyshenkilöitä koskevat tiedot. Mediakortin lukemiseen tai tulostamiseen tarvitset ilmaisen pdf-ohjelman.
Voit lähettää kaupunkilehteemme mielipiteen tai rivi-ilmoituksen tekstiviestinä. 160 merkin mielipideviesti maksaa 0,95 euroa. Rivi-ilmoituksen hinta on 12 euroa. Palvelu toimii DNA:n, Elisan, Kolumbuksen, Saunalahden ja Soneran liittymissä.
Kolari, kyläjuhla, hauska sattumus? Onko sinulla mielessäsi hyvä juttuvinkki? Ota yhteyttä meihin, niin katsotaan yhdessä, olisiko ideasta ainesta pienemmäksi tai vähän isommaksikin jutuksi. Parhaat juttuvinkit palkitaan!
Askarruttaako sinua joku lehteemme liittyvä asia? Haluatko antaa toimitukselle tai ilmoitusmyynnille palautetta? Etkö tiedä mihin osastolle pyyntösi osoittaisit? Käytä silloin tätä kätevää palautelomaketta.
Käyntiosoite: Kouvolankatu 21, 45100 KOUVOLA Avoinna: ma-ti klo 8.30-16, lauantaisin suljettu Puhelin: (05) 7530 500 (vaihde)
Sähköpostit: etunimi.sukunimi(at)pklehti.fi Verkkojulkaisun päätoimittaja: Petri Piipari.
Sivustomme käyttää evästeitä.